KA229 (2019–2021)


Erasmus+ KA229 (2019–2021): »Motivirani za angažiranost«
V šolskem letu 2019/2020 je Gimnazija Želimlje s partnersko šolo Colegio Salesiano Santísima Trinidad iz Seville uspešno prijavila skupni dvoletni Erasmus+ projekt »Motivirani za angažiranost«. Glavni poudarki projekta so problematika osipa in spodbujanje aktivnejšega vključevanja dijakov v oblikovanje pedagoškega procesa. V okviru dvoletnega projekta se bo izvedlo več aktivnosti in omogočilo izkušnjo mobilnosti več kot 80 dijakom obeh partnerskih šol.

V šolskem letu 2019/2020 so bile tako izvedene že prve mobilnosti v Sloveniji in Španiji. Utrinek iz obiska v Sevilli si lahko preberete v prispevku za revijo Ognjišče. (povezava)

V januarju 2020 se je izvedla tudi prva izmenjava za profesorje, ki sta se je udeležili mag. Julijana Mary Dolenšek Vode (prof. angleščine) ter Lidija Bavec Flotta (prof. španščine). Vtise o poučevanju na naši partnerski šoli v Sevilli si lahko preberete tukaj.

V začetku oktobra 2021 sta nas v Želimljem obiskali španski profesorici Juana Andrade ter
María Chércoles, ki poučujeta na naši partnerski šoli Colegio Trinidad. V času izmenjave (t. i. job shadowing) sta sodelovali pri urah angleščine in španščine, spoznali delovanje Doma
Janeza Boska ter obiskali Osnovno šolo Škofljica. Nekaj utrinkov sta profesorici iz Seville
objavili na njihovem šolskem Twitterju: povezava.