Matura 2018


Zlati maturanti na Gimnaziji Želimlje

Gimnazijski program, ki daje široko izobrazbo, je usmerjen na maturo. Dobri rezultati, ki jih naši dijaki redno dosegajo na maturi, odpirajo dijakom možnost velike izbire med fakultetami. Naši dijaki na maturi povprečno dosegajo veliko število točk (od 21 do 24).

Matura 2018

V letu 2018 imamo šest zlatih maturantov. To so: Eva Kopač (30), Katja Lenarčič (31), Klara Tomažič (34), Zala Juvan (31), Marjeta Radešček (30) in Jona Novljan (31).

Povprečno število zbranih točk naših maturantov je 22,96. Najnižje število doseženih točk na spomladanskem maturitetnem roku sta dosegla dijaka s 16 točkami.

Dijakinja Klara Tomažič je diamantna maturantka (34 točk), pri maturitetnem izpitu iz psihologije pa je dosegla tudi najboljši rezultat v Sloveniji (100 odstotnih točk).

Zanimiv je tudi podatek, da je 45 % dijakov 4. a oddelka na maturitetnem preizkusu iz slovenskega jezika doseglo vse točke, t. j. 8 točk.

Več o rezultatih katoliških gimnazij lahko najdete tukaj. Podatki na tej povezavi še ne upoštevajo sprememb po ugovorih.